Internationaal

In veel landen werken de overheid, industrie en/of belangenorganisaties aan een vergelijkbaar logo met dezelfde doelen als het Vinkje: de gezondere keuze de makkelijke keuze maken.

Het Vinkje is niet de enige in zijn soort. Het maakt onderdeel uit van Choices Programme, een internationaal netwerk van verschillende gezondheidslogo’s. In België, Polen en Tsjechië zijn soortgelijke logo’s als het Vinkje te vinden. Net als hier zijn ze gebaseerd op wetenschappelijke criteria. Choices Programma zorgt voor draagvlak voor positieve gezondheidslogo’s, stimuleert het gebruik ervan in andere landen en zorgt voor kennisuitwisseling tussen vergelijkbare organisaties.

Naast de logo’s van Choices Programme zijn er nog heel wat andere initiatieven en logo’s in omloop die bedoeld zijn om de kwaliteit van het voedselaanbod te verbeteren. Ook daar gaat het bijna altijd om positieve gezondheidslogo’s. In Scandinavië heeft men Keyhole dat aangeeft of je een betere keuze maakt. In Slovenië, Finland, Singapore, Australië en Nigeria is men bekend met het Hart-logo.

Choices Programme

Vragen over het Vinkje?

De meest gestelde vragen komen terug in onze FAQ’s. Stuur ons een e-mail voor alle andere vragen of opmerkingen. We nemen snel contact met je op.

Stel je vraag