Bestuur

Stichting Ik Kies Bewust had een bestuur, bestaande uit vertegenwoordigers van de supermarkten, fabrikanten en foodservice. Het bestuur werd voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter en werd ondersteund door enkele adviseurs. De volgende personen zaten in het laatste bestuur voordat de stichting werd opgeheven:

Diana Monissen (voorzitter)

Diana Monissen is sinds 2009 bestuursvoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar. Voorheen was zij onder andere Directeur-Generaal op het ministerie van VWS. Speerpunten van De Friesland zijn kwaliteit van zorg, kwaliteit van leven, preventie en MVO. Met programma’s als Sport op Basisscholen bevordert zij bewegen voor de Friese jeugd. Verder ondersteunt De Friesland diverse voedings- en beweegprogramma’s gericht op jong en oud. Medio juni 2015 begint Diana Monissen als bestuursvoorzitter van het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie.   

Steeds meer mensen willen gezonder leven, meer bewegen en bewuster omgaan met voeding. Dat is een fantastische ontwikkeling die leidt naar meer gezondheid, kwaliteit van leven en een duurzame samenleving. Met het Vinkje ondersteunen we deze beweging.

Bart Kuppens (penningmeester)

Bart Kuppens heeft van 1997 tot 2011 bij Procter & Gamble gewerkt en is sinds 1 maart 2012 Vice President Marketing Foods bij Unilever. Hij heeft ervaring op het gebied van marketing en sales, zowel nationaal als internationaal, en weet goed te navigeren in een complexe omgeving met veel verschillende belangen.

Met z'n allen toewerken naar een gezamenlijk doel: minder verzadigd vet, suiker en zout in voedingsmiddelen. Het Vinkje is een baken voor steeds meer consumenten én deelnemers.

Teun Verheij

Teun Verheij is bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en directeur van foodservice organisatie Albron. Daarnaast bekleedt hij verschillende nevenfuncties waarbij zijn passie voor gezondheid naar voren komt.

Het Vinkje geeft praktische handvatten om gezondheid gezamenlijk verder in te vullen.

Marloes Schulte

Marloes Schulte heeft 6 jaar in marketing consulting gewerkt bij Kantar Vermeer en daarvoor 9 jaar bij Unilever. Vanuit het CSR beleid FrieslandCampina een aantal belangrijke speerpunten benoemd op het gebied van gezonde voeding. Zo staat het verlagen van suiker, zout en verzadigd vet hoog op de agenda.

Gezonde voeding is een actueel thema en het is belangrijk dat het consumenten makkelijker wordt gemaakt om gezondere keuzes te maken. Daar lever ik graag mijn bijdrage aan door onze producten niet alleen lekkerder te maken maar vooral ook gezonder.

Ronald Lotgerink

Ronald Lotgerink is CEO van Zwanenberg Food Group. Hij staat te boek als een food-man in hart en nieren. Hij heeft daarnaast een passie voor het onderzoeken van de relatie tussen voeding en gezondheid.

De kern van gezonde voeding ligt in het toegankelijk informeren en bewust maken van een breed publiek over de relatie tussen gezondheid en voeding. Het Vinkje levert daaraan een belangrijke bijdrage.

Saskia Egas Reparaz

Saskia Egas Reparaz is sinds september 2015 verantwoordelijk voor marketing en format bij Albert Heijn. Daarvoor was Saskia verantwoordelijk voor AH to go. In deze en vorige functies werkt Saskia met veel energie aan voortdurende vernieuwing. Productinnovaties op het gebied van gezondheid hebben hierbij haar bijzondere aandacht.

Met gezonde voeding voel je je lekkerder. Gezonder eten kan soms al makkelijk door wat kleine aanpassingen in je voedingspatroon. Het Vinkje kan daarbij helpen.

Dick Roozen

Dick Roozen is sinds 2007 algemeen directeur van C.I.V. Superunie B.A. in Beesd. Daar geeft hij leiding aan een enthousiast en gedreven team dat voor dertien Nederlandse supermarktbedrijven de inkoop verzorgt. Hij heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring in de voedings- en levensmiddelenhandel

Het Vinkje is een grote stap voorwaarts in de voorlichting over en ontwikkeling van gezondere voeding. Industrie, handel, overheid en wetenschap trekken hier gezamenlijk op en nemen hun verantwoordelijkheid. Jij toch ook?

Adviseurs

Het bestuur van het Vinkje neemt belangrijke beslissingen. Het wordt bijgestaan door diverse adviseurs die ieder een unieke achtergrond hebben. Zij zijn vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de voedingsmiddelenbranche en de semioverheid. De adviseurs hebben geen stemrecht in het bestuur, maar hun adviezen en aanbevelingen worden wel zeer ter harte genomen. De adviseurs zijn:

  • Kees de Graaf, voorzitter van de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit
  • Gerda Feunekes, directeur Voedingscentrum
  • Joop Ehrhardt, secretaris Stichting Ik Kies Bewust en strategisch adviseur bij Schuttelaar & Partners
  • Marcel Schuttelaar, betrokken bij de oprichting van Stichting Ik Kies Bewust

Samen maken we Nederland gezonder

Vragen over het Vinkje?

De meest gestelde vragen komen terug in onze FAQ’s. Stuur ons een e-mail voor alle andere vragen of opmerkingen. We nemen snel contact met je op.

Stel je vraag