Nieuwsbrief overzicht
November 2015

Recept Soto Ayam

Voor vier personen zet je in 15 minuten een heerlijke Indonesische maaltijdsoep op tafel!

Ingrediënten:

  • 150 gram kipfilet, in reepjes gesneden
  • 150 gram Chinese kool, in fijne reepjes
  • 75 gram mihoen
  • 150 gram aardappelen, in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram prei, in fijne ringetjes gesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eieren
  • 25 gram gemberwortel
  • 10 gram citroengras
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de kippenbouillon in een grote pan.
  • Maak de gember en citroengras schoon en snijd beide fijn.
  • Voeg de gember en citroengras toe aan de bouillon en kook 10 minuten zachtjes door.
  • Giet de bouillon door een zeef en doe de bouillon daarna weer terug in de pan, voeg de sambal toe aan de bouillon.
  • Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel deze direct daarna af met koud water.
  • Kook de eieren en laat ze afkoelen in koud water, pel ze en snijd ze in partjes.
  • Verhit de olie in een wok en bak hierin de aardappelblokjes, prei, kool en kip gedurende 2 minuten.
  • Voeg de bouillon toe aan de ingrediënten in de wok en breng de bouillon aan de kook.
  • Voeg de mihoen en het ei toe en verdeel de soep.

Vragen over het Vinkje?

De meest gestelde vragen komen terug in onze FAQ’s. Stuur ons een e-mail voor alle andere vragen of opmerkingen. We nemen snel contact met je op.

Stel je vraag