Nieuwsbrief overzicht
November 2015

Etiket lezen voor gevorderden?

Het is voor consumenten niet altijd makkelijk om informatie op etiketten te begrijpen, zo blijkt uit het onlangs verschenen rapport “Een gezonde-toekomst – de kansen van de gezondheidstrends voor foodbedrijven’ van het ING Economisch Bureau. “Producten vergelijken op hun voedingswaarde en het begrijpen van de ingrediënten is voor de doorsnee consument geen pretje. Etiketten worden lang niet altijd gelezen, 21% van de consumenten leest ze niet. Daarnaast vindt ruim 25% van de consumenten de informatie onvoldoende. Slechts 9% consumenten vertrouwt de informatie die op etiketten staat altijd.”

Stichting Ik Kies Bewust maakte samen met het Voedingscentrum en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten een flyer ‘haal jij alles uit je etiket’. Deze flyer is ingezet tijdens de verschillende campagnes waar een diëtist op de winkelvloer adviezen geeft aan het winkelend publiek. Consumenten krijgen hier niet alleen uitleg over het Vinkje, maar ook over bijvoorbeeld de volgorde van ingrediënten, de betekenis van ‘light’ producten en manieren om verschillende etiketten te vergelijken. Met deze tips bieden we de consument houvast om op de juiste manier een etiket te lezen, en zo een bewuste keuze te kunnen maken.

Bekijk de folder hier, of lees meer informatie op www.voedingscentrum.nl/etiket

Vragen over het Vinkje?

De meest gestelde vragen komen terug in onze FAQ’s. Stuur ons een e-mail voor alle andere vragen of opmerkingen. We nemen snel contact met je op.

Stel je vraag