Nieuwsbrief overzicht
Juni 2013

Doe geen boodschappen met lege maag

Een tip: ga niet kort voor de lunch of het avondeten boodschappen doen. Mensen die met een hongerig gevoel door de supermarkt lopen, laden niet meer voedingsmiddelen in hun winkelwagen, maar kiezen wel calorierijkere producten. Dat is duidelijk geworden na een aantal experimenten van de Amerikaanse Cornell University.

Voor het eerste experiment zijn bijna zeventig proefpersonen gevraagd om vijf uur achtereen niets te eten. Direct daarna mochten zij online winkelen in een supermarkt met caloriearme producten, zoals fruit, groente en kip en calorierijke producten als chips, rood vlees en snoep. Een deel van de vrijwilligers kreeg voorafgaand aan de supermarktronde crackers aangeboden om zo het hongergevoel te stillen. 

In het tweede experiment zijn proefpersonen gevolgd tijdens het boodschappen doen in een supermarkt. Dat is gedaan op twee momenten: kort na de lunch en vlak voor het avondeten. Hongerige mensen kochten in totaal ongeveer evenveel producten als de proefpersonen die nog niets hadden gegeten, maar maakten minder gezonde keuzes. De onderzoekers adviseren daarom pas na een maaltijd boodschappen te doen of eerst een appel te eten.

Vragen over het Vinkje?

De meest gestelde vragen komen terug in onze FAQ’s. Stuur ons een e-mail voor alle andere vragen of opmerkingen. We nemen snel contact met je op.

Stel je vraag