nieuwsoverzicht
16 April 2018

Vinkjes verdwijnen van verpakking

Retail, foodservice en fabrikanten hebben de afgelopen periode al vele verpakkingen aangepast. Het aantal gecertificeerde producten is sinds maart 2017 met 4.000 gedaald naar ongeveer  3.700 producten. In het komende halfjaar worden ook van deze producten de verpakkingen aangepast. 

Producten met een Vinkje op de verpakking mogen tot 19 oktober 2018 worden geproduceerd. Deze producten mogen worden verkocht tot en met de op de verpakking vermelde houdbaarheidstermijn. Lang houdbare producten, zoals groenten in blik of soepkunnen hierdoor nog enige tijd op het schap staan.

Het ministerie heeft laten onderzoeken hoe de wetenschappelijke criteria van het Vinkje, maar ook de criteria van de Schijf van Vijf en de afspraken voor de verschillende productcategorieën in het kader van het Akkoord Verbetering Productsamenstelling op elkaar afgestemd kunnen worden. Naar verwachting worden de resultaten van dit onderzoek voor de zomer gepubliceerd.

Vragen over het Vinkje?

De meest gestelde vragen komen terug in onze FAQ’s. Stuur ons een e-mail voor alle andere vragen of opmerkingen. We nemen snel contact met je op.

Stel je vraag