nieuwsoverzicht
31 July 2018

Stichting Ik Kies Bewust wordt opgeheven

De minister van VWS heeft in 2016 het besluit genomen de goedkeuring van het Vinkje als nationaal voedselkeuzelogo in te trekken. Vanaf 19 oktober 2018 is het produceren van producten met het Vinkje verboden. Deelnemers aan de stichting hebben tot 19 oktober de tijd hun verpakkingen aan te passen. Eerder geproduceerde producten met het Vinkje op de verpakking mogen nog worden verkocht t/m de THT-datum op de verpakking. Stichting Ik Kies Bewust zal worden ontbonden. Als liquidatiedatum is 18 oktober 2018 vastgesteld.

Mede dankzij de betrokkenheid van de deelnemers van stichting Ik Kies Bewust is er de afgelopen jaren veel bereikt. Samen met andere koploperorganisaties is er een bijdrage geleverd aan het verbeteren van producten en het promoten van de betere keuze binnen een productgroep. Hierdoor zijn er in Nederland jaarlijks tonnen minder suiker, zout en verzadigd vet op de markt gebracht. Dit is de gezondheid van de Nederlanders direct ten goede gekomen.

Vragen over het Vinkje?

De meest gestelde vragen komen terug in onze FAQ’s. Stuur ons een e-mail voor alle andere vragen of opmerkingen. We nemen snel contact met je op.

Stel je vraag