nieuwsoverzicht
19 May 2016

Rondetafelgesprekken voor evaluatie

Het Foodlog debat was een eerste publieke stap in de uitgebreide evaluatie en modernisatie traject dat Stichting Ik Kies Bewust heeft ingezet. Naast het debat organiseert Stichting Ik Kies Bewust ook drie rondetafel sessies.

Deze rondetafels zijn gepland op 31 mei, 2 juni en 8 juni. Met experts uit het brede stakeholderveld wordt nagedacht over de toekomst van het Vinkje, en meer specifiek over verbeteringen die wenselijk zijn. Er zijn drie rondetafel gesprekken gepland. Elke tafel kent een eigen thema.

Food Vision(31 mei)
Gezonde voeding in de maatschappij. Wat kunnen we doen om de consument gezonder te laten eten. Hiervoor is samenwerking met verschillende andere partijen vereist.

Front of House (2 juni)
Communicatie om consumenten over gezondere voeding te informeren. Wat willen met de communicatie bereiken en hoe zorgen we dat de boodschap overkomt.

Back of House (8 juni)
Systeem van productcriteria om bedrijven aan te zetten tot productinnovatie. Hoe kunnen onafhankelijke wetenschappers bijdragen aan de doelstelling om de gezondere keuze de makkelijke keuze te maken.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor toehoorders. Als u bij één van de rondetafelgesprekken aanwezig wilt zijn kunt u zich tot 27 mei aanmelden via info@hetvinkje.nl

Op basis van de informatie uit het debat en rondetafelgesprekken zal de stichting rond de zomer een advies over de toekomst van het Vinkje – transparant en met een breed draagvlak – aan de minister van VWS aanbieden.

Vragen over het Vinkje?

De meest gestelde vragen komen terug in onze FAQ’s. Stuur ons een e-mail voor alle andere vragen of opmerkingen. We nemen snel contact met je op.

Stel je vraag