nieuwsoverzicht
17 November 2017

Nieuwe wegen naar gezonde voeding

Het is een rampscenario als veel mensen zich structureel slecht voeden. Naast veel menselijk leed door welvaartsziekten en ondervoeding, leidt dit tot een explosie van zorgkosten die niet te dragen zijn. Om deze ramp af te wenden, moet gezonde voeding en een gezond eet- en leefpatroon topprioriteit zijn voor overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Beseffen deze partijen wel hoe urgent dit is?

Diana Monissen, bestuursvoorzitter van Stichting Ik Kies Bewust’, betwijfelt dit. Ze heeft de indruk dat die urgentie onvoldoende leeft bij bedrijven en beleidsmakers. ‘Ook in de discussie die we hier vanmiddag hebben gevoerd, lijkt het wel alsof er geen probleem bestaat in Nederland en in de wereld’, zegt ze aan het eind van het symposium ‘Nieuwe wegen naar gezonde voeding’, dat op 17 oktober 2017 plaatsvond op de Wageningen Universiteit. ‘Als ik de meningen hoor van verschillende organisaties hier aanwezig, dan zijn dit maar kleine stapjes. Maar wat gebeurt er nou écht?

Bij het symposium 'nieuwe wegen naar gezonde voeding' waren diverse professoren, stakeholders en brancheorganisaties betrokken. Meer dan 150 bezoekers zagen presentaties van o.a. Prof. Jaap Seidell (VU) en Dr. Matthijs van den Berg (RIVM). Tijdens het debat werden prikkelende stellingen ingebracht waarover het publiek kon debatteren. Klik hier voor de uitgebreide samenvatting van het symposium.

Vragen over het Vinkje?

De meest gestelde vragen komen terug in onze FAQ’s. Stuur ons een e-mail voor alle andere vragen of opmerkingen. We nemen snel contact met je op.

Stel je vraag