nieuwsoverzicht
1 April 2016

Nederland gezonder maken

Lekker en gezond gaan prima samen
Er zijn veel mensen die gezonder willen eten en drinken, maar hoe doe je dat en wat is gezonde voeding? Stichting Ik Kies Bewust, de organisatie achter het Vinkje, brengt vanaf 1 april het magazine Gezonder Mag. uit met gezondere recepten, leuke interviews en interessante weetjes. De recepten in het magazine voldoen aan de criteria van het Vinkje en laten zien dat gezond en lekker eten prima samengaan.

In het magazine staan veel recepten en weetjes over gezond eten. Gezonder eten is veel makkelijker dan de meeste mensen denken. Het Vinkje op de verpakking is een handig hulpmiddel bij het boodschappen doen. Het voedselkeuzelogo is een initiatief van Stichting Ik Kies Bewust en maakt in één oogopslag duidelijk welke producten binnen een productgroep minder suiker, zout of verzadigd vet en meer vezels bevatten.

Samen willen we Nederland gezonder maken
Ook het Diabetes Fonds, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, het Voedingscentrum en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel zijn betrokken bij het initiatief. Deze organisaties streven ook naar een gezonder Nederland.
Supermarkten zoals Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, MCD, Nettorama, Plus en Poiesz participeren in de campagne. Op de winkelvloer, in retailmagazines, websites en social media schenken zij aandacht aan Gezonder Mag.Daarnaast wordt het magazine in bijna 1.000 bedrijfsrestaurants van Albron en Sodexo verspreid.

Gezonde keuze makkelijker maken
“Supermarkten helpen de consument graag om te kiezen voor gezond. Niet alleen met hun aanbod, maar ook door informatie te geven over een gezonde leefstijl. Ook het Vinkje is een handig hulpmiddel dat inmiddels op meer dan 7.500 producten te vinden is,” zegt Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel dat de Nederlandse supermarkten vertegenwoordigt. “Bovendien werken supermarkten samen met fabrikanten ook aan het verminderen van zout, suiker en vet in producten. Zo maken we met elkaar Nederland gezonder.”

Vragen over het Vinkje?

De meest gestelde vragen komen terug in onze FAQ’s. Stuur ons een e-mail voor alle andere vragen of opmerkingen. We nemen snel contact met je op.

Stel je vraag