nieuwsoverzicht
1 March 2016

Het Vinkje: 10 jaar en verder

Dit jaar bestaat de stichting Ik Kies Bewust tien jaar met als doel de gezondere keuze voor de consument gemakkelijker maken en de industrie te stimuleren om producten gezonder te maken. Gezonde voeding is een belangrijk maatschappelijk thema dat bij alle betrokkenen – en niet in het minst bij de consument – volop in de belangstelling staat. Het speelveld is in beweging en het Vinkje wordt ook regelmatig aangehaald in het debat over gezonde voeding.

Om als stichting er ook in de toekomst aan bij te dragen dat Nederland gezonder wordt, vindt het bestuur dat een evaluatie van het huidige initiatief op zijn plaats is.

We zullen daarom in gesprek gaan met een brede groep stakeholders die zich bezighouden met het thema gezonde voeding. Onderwerpen zijn het gebruik van de criteria, de communicatie en mogelijke verbeterpunten. Naast een publiek debat zullen verschillende bijeenkomsten worden gehouden om nader met elkaar van gedachten te wisselen over de manier waarop de stichting, ook in de toekomst, haar bijdrage kan leveren aan een gezonder Nederland.

Met de inzichten uit de evaluatie zal stichting Ik Kies Bewust haar koers voor de toekomst opnieuw formuleren. Ook in de toekomst blijven wij via het Vinkje de consumptie van gezonde voeding stimuleren.

Vragen over het Vinkje?

De meest gestelde vragen komen terug in onze FAQ’s. Stuur ons een e-mail voor alle andere vragen of opmerkingen. We nemen snel contact met je op.

Stel je vraag