nieuwsoverzicht
14 January 2016

De eerste chips met een Vinkje

Eén van onze doelstellingen is de voedingsmiddelenbranche te stimuleren om de kwaliteit van producten te verbeteren. We streven ernaar dat producten minder verzadigd vet, suiker, zout en calorieën gaat bevatten en juist meer vezels. Voor sommige productgroepen is dit een grote uitdaging. We zijn daarom ook enthousiast over de introductie van de eerste chips met het voedselkeuzelogo.

Jumbo Supermarkten legt bewuste chips in het snackschap: Superslurfjes. In Nederland is dit de eerste chips die voorzien is van het Vinkje keurmerk van Stichting Ik Kies Bewust. Dit houdt in dat de chips een bewuste keuze is in de productgroep van tussendoortjes.

Deze chips bevat in vergelijking met vergelijkbare producten ongeveer 60% minder verzadigd vet, 15% minder energie en 60% minder zout. Het is een goed voorbeeld van de stimulans die het Vinkje heeft op de innovatie naar gezondere producten. Het Vinkje op dit product betekent niet dat je het onbeperkt kan eten. Zoals altijd geldt dat je tussendoortjes met mate kan eten naast de basisvoedingsmiddelen in je dagelijkse voeding.

Ed van de Weerd, directeur Commercie van Jumbo Supermarkten, over het nieuwe product: “We willen gezond eten voor iedereen bereikbaar en betaalbaar maken. Daarom maken we ons assortiment steeds gezonder. Daarnaast bieden we steeds meer bewuste tussendoortjes aan voor de lekkere trek. Doordat deze chips tenminste 25 procent minder zout en tenminste 30 procent minder vet bevatten, bieden we met de Superslurfjes een goed alternatief voor traditionele chips of zoutjes. Bovendien zijn de chips vrij van gluten en melk. En zeker niet onbelangrijk: de chips zijn bijzonder smaakvol.”

Bron: Jumbo Supermarkten

Vragen over het Vinkje?

De meest gestelde vragen komen terug in onze FAQ’s. Stuur ons een e-mail voor alle andere vragen of opmerkingen. We nemen snel contact met je op.

Stel je vraag